Nye podcastepisoder om tiltak for å redusere sårbarheter i det digitale domenet.

Denne uken ble det kjent at Tromsø kommune har blitt utsatt for et cyberangrep, og i går gikk PST ut med at Kina sannsynligvis stod bak cyberangrep mot statsforvalterembeter for noen år tilbake. Vi lever i en tid med økt sikkerhetspolitisk spenning der den digitale teknologien gjør samfunnsskadelige handlinger enklere. Den digitale teknologien gjør det også enklere for kompetente trusselaktører å ta i bruk såkalte hybride virkemidler, slik at samfunnet kan påvirkes og destabiliseres.

Hvilke tiltak kan redusere noen av sårbarhetene i det digitale domenet?

Sjekk ut våre to nyeste og høyaktuelle podcastepisoder i samarbeid med Polyteknisk Forening – om cybersikkerhet, sikkerhetskultur og dagens digitale trusselbilde.

Samtalen er mellom våre dyktige fagprofiler Simen Bakke, senior informasjonssikkerhetsrådgiver i Politiets IKT-tjenester og Tom Røseth, førsteamanuensis ved Forsvarets høgskole. Daglig leder i UTSYN Hedda Langemyr leder samtalen.

Episodene tar for seg omfanget av virkemidler for å skape konflikt, uro og usikkerhet – både i sivilsamfunnet og i staten, og dens underliggende virksomheter. Du hører om digital spionasje, sabotasje, omfattende bruk av skadevare som løsepengevirus, samt desinformasjons- og påvirkningskampanjer. Bakke og Røseth kommer også med forslag til forbedringstiltak som kan redusere noen av sårbarhetene i samfunnet. Hva er det verdt å være oppmerksom på innen digitale trusler både som privatperson og i arbeidslivet?

Hør første podcastepisode her og andre episode her.

 

Podcastepisodene er produsert med støtte fra Fritt Ord.