Direktør Hedda Langemyr plukket ut til prestisjefylt program

20.06.2023 |

Hedda Langemyr, direktør i UTSYN – Senter for sikkerhet og totalforsvar har blitt plukket ut til å delta i det prestisjefulle International Visitor Leadership Programme i regi av U.S State Department.

Deltakere til programmet blir nominert og valgt av ansatte ved amerikanske ambassader rundt om i verden. Hvert år deltar nesten 5000 internasjonale delegater i det eksklusive programmet. Tidligere deltakere inkluderer mer enn 500 nåværende og tidligere statssjefer eller regjeringssjefer.

Programmet Hedda skal delta på legger vekt på U.S. – European security relations. I USA skal Hedda fordype seg i arktisk sikkerhet, hybride trusler, krigen i informasjonsdomenet, cybersikkerhet og energi og sikkerhet. Sammen med resten av den europeiske delegasjonen skal hun delta i en rekke møter med representanter fra flere sektorer på ulike nivåer i det amerikanske sikkerhetssamarbeidet.

«Med krig i Europa og store endringer i det europeiske sikkerhetsarbeidet, med EU som en mer relevant sikkerhetsaktør og et vedvarende fokus fra stormaktene på sikkerhet i Arktis, får vi mye å diskutere» sier Hedda.

Saken har blitt omtakt i Forsvarets Forum og i Altinget.